Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juliol, 2015
  5. Apaguen un incendi a la serra de les Rovires de Cardona
Anar a l'inici de la pàgina

Apaguen un incendi a la serra de les Rovires de Cardona

Dijous, 9 de Juliol de 2015 bombersw jul 15 cardona

La ràpida intervenció del dispositiu antiincendis va permetre controlar ràpidament el foc que va cremar uns 400 metres quadrats.

Els efectius d'extinció d'incendis van apagar ahir un foc que es va declarar cap a les 3 de la tarda a la zona de la serra de les Rovires, al terme municipal de Cardona. La ràpida intervenció dels mitjans de lluita contra incendis va permetre controlar ràpidament el foc que, finalment, va cremar 420 metres quadrats de zona boscosa, segons van explicar els Agents Rurals

L'avís el va donar a les 15:10 hores un voluntari de Protecció Civil de Cardona. En el dispositiu de control de l'incendi hi van participar 10 unitats terrestres, 3 helicòpters bombarders, 2 hidroavions i un helicòpter de comandament dels Bombers de la Generalitat, diversos efectius del cos d'Agents Rurals, de l'ADF Natura Viva i de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Cardona, així com, la Policia local de Cardona i Mossos d’Esquadra. Tot i que el foc es va produir en hores de calor intensa la ràpida actuació del dispositiu, especialment els mitjans aeris, va ajudar a controlar eficaçment les flames.

Cardona tenia el Pla d'actuació d'incendis forestals activat en fase d'alerta a causa de les altes temperatures. En la lluita contra l'incendi els mitjans aeris es van ajudar de la xarxa de dipòsits antiincendis de que disposa el municipi. El coordinador de l'emergència de Cardona, Manel Roca, va informar i indicar els dipòsits contraincendis al terme municipal de Cardona fet que va facilitar la feina dels mitjans aeris i que va permetre reduir al mínim el temps d’atac a l'incendi. En els darrers 10 anys l'Ajuntament de Cardona, amb l'ajut de la Generalitat, ha instal.lat 4 dipòsits d'aigua ubicats en punts estratègics del municipi que, juntament amb els punts d'aigua de particulars, contribueixen a millorar els recursos per a la lluita contra els focs.

Pel que fa a l'origen del foc, els Agents Rurals apunten que aquest s'hauria originat per l'acció d'un llamp. Tot i que l'última tempesta al municipi va ser el 23 de juny, el llamp hauria cremat somort el subsòl fins ahir.

L'Ajuntament de Cardona agraeix a tots els agents implicats la seva ràpida actuació.


Tornar a: Juliol, 2015

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat