Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juliol, 2014
  5. Presentació “Sabors del 1714” a Barcelona
Anar a l'inici de la pàgina

Presentació “Sabors del 1714” a Barcelona

Divendres, 11 de Juliol de 2014 presentaciosaborsabcnjuliol2014

Dins els actes de commemoració del Tricentenari que s’estan duent a terme enguany, la Fundació Institut de la Cuina Catalana conjuntament amb la Ruta 1714 han organitzat l’acte institucional de presentació del projecte de recuperació de la cuina catalana de 1714, que va tenir lloc ahir a l’Hotel Catedral de Barcelona.

Cinc dels restauradors de Cardona participants del projecte cardoní de “Sabors del 1714” han donat a conèixer davant de membres de la premsa gastronòmica del país les seves propostes i receptes recuperades de la cuina del S.XVIII. S’han pogut degustar plats com la “Tortada de carabassa i verdures” del restaurant Cal Borrasca, “Bacallà a la mel” del restaurant La Plantada, “El Platillo de la Batalla d’Almansa” de la Torre d’En Bofill Masia d’Agroturisme, “Estofat de moltó” del restaurant La Volta del Rector, “Carxofes farcides” del Vilar Rural de Cardona i “Tortada d’ametlles” de la Premsa Hotel Rural antic molí d’oli.

A part dels restauradors cardonins, com a representants del projecte “Sabors del 1714” de la vila de Cardona hi ha fet acte de presència l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, la Montserrat Coberó com a assessora del projecte, Anna Poza gerent de la Fundació Cardona Històrica i els membres de la Coordinació Tècnica del Tricentenari de la Fundació Cardona Històrica.

L’acte ha estat presidit pel conseller de cultura, Ferran Mascarell i el comissari del Tricentenari Miquel Calzada.

Com ha declarat el conseller Mascarell:
“ Recuperar la cuina també és una forma de recuperar la memòria col·lectiva, i per aquesta són essencials quatre conceptes: la identitat, la creativitat, la prosperitat i el sentiment de comunitat.”


Tornar a: Juliol, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat