Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juliol, 2014
  5. Stratos Eye, un salt per la llibertat
Anar a l'inici de la pàgina

Stratos Eye, un salt per la llibertat

Dilluns, 7 de Juliol de 2014 stratoseye_12.7.14

Aquest proper dissabte 12 de juliol al matí al camp de futbol es durà a terme el projecte Stratos Eye, un salt per la llibertat.

Aquest projecte es proposa enlairar el primer playmobil que es llançarà des de l’estratosfera i que ho farà amb l’estelada a la mà, per commemorar el tricentenari de 1714 i fer difusió de la causa catalana arreu.

Pol Rosset, un estudiant de 19 anys, pel seu treball de recerca va enlairar dos globus a l’estratosfera. El projecte tractava de gravar imatges de la Terra des de l’estratosfera i estudiar les forces implicades durant l’enlairament i descens i tecnològicament els materials necessaris per dur a terme aquest projecte. Un cop acabat el treball de recerca va tenir la idea, agafada del Felix Baumgartner, que es va llançar des de l’estratosfera per trencar la barrera del so, de fer un enlairament semblant, però en format reduït amb un playmobil.

També, al moment de l’enlairament del ninot es farà la primera estelada de globus d’heli. Aquesta estarà formada per tots els assistents a l’esdeveniment que, subjectant un globus d’heli, formaran una estelada de globus.

L’estudiant terrasenc ha triat Cardona pel seu protagonisme en la Guerra de Successió i per ser un indret al centre de Catalunya per evitar que el globus anés a parar al mar. Serà un esdeveniment públic on, qualsevol persona que ho vulgui, hi podrà participar.


Tornar a: Juliol, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat