Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Gener, 2019
  5. Cardona presenta la ‘Brigada Juvenil’ per form...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona presenta la ‘Brigada Juvenil’ per formar i donar feina a joves en reformes i rehabilitació

Dimarts, 29 de Gener de 2019

Aquest dimarts s’ha presentat el projecte en una roda de premsa a la colònia Arquers, un dels llocs on s’intervindrà


L’Ajuntament de Cardona ha presentat aquest dimarts al matí, en una roda de premsa que s’ha fet a l’antiga colònia minera Arquers, un projecte que, com diu l’alcalde Ferran Estruch, “reuneix dos dels objectius prioritaris de Cardona: el de generar ocupació, en aquest cas entre els joves, i el de fomentar la rehabilitació d’habitatges i espais públics”.

Es tracta de la Brigada Juvenil, un programa que formarà 6 joves d’entre 16 i 35 anys en manteniment i rehabilitació d’habitatges, amb matèries com ara treballs de fusteria, electricitat, fontaneria o energies renovables, entre altres. Un cop acabada la formació, aquests joves es contractaran durant 9 mesos (amb un sou de 1.250 euros bruts mensuals) per formar la Brigada Juvenil, que posarà en pràctica els coneixements adquirits en casetes de la colònia Arquers —on participaran en la rehabilitació d’habitatges ocupats i desocupats— i en reparacions de l’espai públic de la mateixa colònia i també del Centre Històric, on és previst per exemple que es treballi en un solar del Centre Històric (davant del Portal Graells) que ha estat cedit per la propietat per tal de ser convertit en un parc.

El programa està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (dins el programa de Treball als barris) amb una subvenció de 140.000 euros i també preveu la contractació d’un tècnic expert en rehabilitació, que exercirà la figura de professor. Les persones interessades en participar en el projecte es poden inscriure enviant un correu a serveiconnectem@adlsolcar.cat indicant el seu nom, cognoms, DNI i telèfon com a màxim fins el dimarts 5 de febrer.

La directora de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, Glòria Domínguez, ha definit la Brigada Juvenil com “un projecte rodó”, ja que lliga “la formació de joves del poble amb una ocupació amb la qual hi veiem futur a Cardona —per la quantitat d’habitatges que necessitaran reformes i rehabilitació— i amb un lloc ideal com és la colònia Arquers”, on l’Ajuntament ja hi està destinant recursos i esforços per tal de recuperar els habitatges i, com ha subratllat l’alcalde, “posar-los a disposició de la ciutadania a preus assequibles”.


Les primeres quatre casetes
La presentació del s’ha fet davant el primer conjunt de quatre casetes de la colònia Arquers que ja s’estan acabant de rehabilitar. Com ha explicat el regidor d’Habitatge, Joan Hernández, l’Ajuntament fa temps que treballa per recuperar-les. Fins el 2018, s’hi ha invertit 68.000 euros, tots provinents de subvencions de la Diputació de Barcelona. Per aquest 2019, l’Ajuntament té previst invertir-hi 18.000 euros amb recursos propis i, a més, s’està pendent d’una altra subvenció de la Diputació de 24.000 euros. Tot plegat, suma una inversió de 110.000 euros, que s’ha efectuat en els darrers cinc anys.

Hernàndez ha detallat que la recuperació de la colònia és un dels projectes que l’equip de govern té en marxa per tal de poder oferir habitatge digne i assequible a Cardona. Els nous allotjaments tutelats per a gent gran o la posada en marxa de la Borsa de Lloguer són d’altres exemples que persegueixen el mateix objectiu.


Recuperació de la colònia Arquers
Pel que fa a la recuperació de la colònia Arquers en el seu conjunt, l’alcalde, Ferran Estruch, ha indicat que aquest 2019 s’encarregarà la redacció del Pla de Millora Urbana (PMU), que és el document que ha de definir i ordenar des del punt de vista urbanístic com ha de ser aquest espai tenint en compte la normativa vigent: que és que hi poden anar un màxim de 60 habitatges.

En aquests moments, n’hi ha 43 de construïts (20 dels quals estan ocupats). Així, el PMU haurà de definir quins d’aquests 43 es poden rehabilitar —l’aposta de l’Ajuntament és que puguin ser la majoria— i on s’aixequen els que falten per arribar a 60. També haurà de definir altres aspectes urbanístics com ara la xarxa viària i de vianants, l’espai on es poden instal•lar equipaments, com ara la nova residència, o les zones verdes, entre d’altres.


Tornar a: Gener, 2019

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat