Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Gener, 2018
  5. Cardona aprova un pressupost que supera els 6 milions d’euros
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona aprova un pressupost que supera els 6 milions d’euros

Divendres, 26 de Gener de 2018 pressupostosweb


• Les partides adreçades al servei a les persones, la millora de la via pública i la promoció econòmica i habitatge en són les principals beneficiades.
• El tancament de les principals inversions del projecte Cardona Integral, l’execució del carrer Convent, les millores a l’escola Mare de Déu del Patrocini i a la llar d’infants municipal o l’inici de les obres de canalització de les aigües residuals del Poligon i la renovació de les voreres i accessos, en són algunes de les principals inversions.
• També s’iniciarà el procés participatiu per definir el futur dels terrenys de les actuals Colònies Arquers i juntament amb la Diputació és redactarà el projecte de reordenació de l’Avinguda del Rastrillo.

El Ple de l’Ajuntament de Cardona va aprovar el passat dimarts 23 de gener el pressupost municipal per a l’exercici 2018 amb els vots favorables d’ERC i PDCAT i l’abstenció de PSC. Un pressupost de 6.048.902,39 euros que manté com a prioritats els mateixos grans eixos ja previstos al 2017: les àrees relacionades amb l’atenció a les persones, com són els serveis socials que manté la despesa de l’exercici anterior que ja es va augmentar per fer front a la crisi, la promoció econòmica i el foment de l’ocupació, a través de l’Agència de Desenvolupament Local de Cardona i Solsona, la millora de la via pública i el foment de l’habitatge. El nous comptes suposen una reducció del 10,40% respecte el pressupost del 2017.

Es preveu tancar les obres del projecte Cardona Integral, el camp de Vida Activa i l’Auditori Valentí Fuster, que a l’exercici 2017 es va endur una gran part de la inversió. Altres inversions importants per aquest 2018 són l’inici de la primera fase de les obres de canalització de les aigües residuals del polígon de la Cort i renovació completa de la vorera que té un pressupost de 569.164,91 euros. També es durà a terme la reurbanització del carrer Convent i la reparació de camins de la Vall dels Nyítols, Mare de la Font i del pas de Valldeperes.

Altres inversions destacades són els 60.823 euros que s’invertiran en el programa de millora de l’escola Mare de Déu del Patrocini i la llar d’infants municipal Aliret, els 35.000 euros que s’invertiran en un programa de millora del centre històric de Cardona i La Coromina o els 32.935 euros per finalitzar l’adequació de l’espai coworking, un nou espai ubicat a l’antiga Biblioteca a disposició d’emprenedors i petits empresaris.

Es continua apostant per l’impuls de l’Agència de Desenvolupament Local Solsona i Cardona amb programes específics de suport a l’empresa i foment de l’ocupació a part de la contractació de nous plans d’ocupació.

El 2018 serà l’any de l’impuls de l’Oficina Local d’Habitatge. S’està treballant en la nova imatge de l’oficina i ja es disposa dels convenis amb l’Agència de l’Habitatge per començar el 2018 en plena operativitat. En aquest sentit, es preveuen dues partides d’ajut, ajuts al lloguer i ajuts per la rehabilitació d’habitatges amb una dotació de 24.000 euros.

Per la regidora d’Hisenda Aida Molner, els pressupostos 2018 “ a banda de consolidar l’aposta en projectes estratègics incorporen noves inversions en àmbits com el polígon o en equipaments públics essencials com l’escola o la llar municipal. De la mateixa manera que demostren la capacitat de resistència de les finances municipals, malgrat la disminució d’ingressos derivats de les aportacions de l’Estat i del cànon de l’explotació de la terrera Vella. Per l’Alcalde Ferran Estruch, “els pressupostos evidencien la voluntat del govern de treballar temes claus pel municipi com són la promoció econòmica i l’habitatge així com aquells projectes de futur que han de permetre millorar les condicions actuals del municipi.


Tornar a: Gener, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat