Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vila



Fil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Gener, 2009
  5. Obren el concurs d’idees per la remodelació de la plaça de la Fira
Anar a l'inici de la pàgina

Obren el concurs d’idees per la remodelació de la plaça de la Fira

Divendres, 23 de Gener de 2009 Imatge de la Fira de Dalt

L’Ajuntament de Cardona ha publicat el plec de clàusules administratives que han de regular el concurs d’idees per escollir el projecte de remodelació de la Plaça de la Fira. Amb aquest pas, el consistori inicia els tràmits per fer realitat el projecte de rehabilitació d’un dels espais més representatiu del nucli antic de la vila.

Les bases del concurs estipulen que l’avantprojecte ha de reconsiderar els diferents elements ja urbanitzats de la plaça com els paviments, les escales i el mobiliari, una actuació que permetrà resoldre els problemes de desnivell existents en aquest indret. A més, es valoraran especialment les propostes que posin en valor els diferents edificis i elements protegits que conformen l’espai, declarat Bé d’Interès Cultural amb la categoria de “Conjunt Històric”. Un altre dels aspectes que haurà de tenir en compte el projecte és la impermeabilització de l’edifici de la Fira de Dalt de les Aimines, així com la recuperació de les antigues obertures de ventilació, aprofitant la recuperació dels antics bancs.

El concurs es dividirà en dues fases; la primera, en la qual es seleccionaran els candidats, és oberta a tots els interessats que reuneixin els requisits i valorarà especialment l’experiència i trajectòria professional dels aspirants. A continuació, el jurat escollirà 5 aspirants perquè presentin els seus avantprojectes. En aquesta segona fase seleccionarà la proposta guanyadora segons el criteri del jurat. El premi serà l’encàrrec del projecte. Pel que fa a les obres d’urbanització de la Plaça de la Fira de Dalt, l’Ajuntament espera poder començar a executarles abans d’acabar l’any. Les actuacions que el projecte guanyador plantegi per la Fira de Baix s’executaran un fase posterior.

Així mateix l’Ajuntament ha avançat que impulsarà un procés de participació ciutadana per recollir les aportacions i propostes que la ciutadania pugui fer al projecte.


Tornar a: Gener, 2009

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat