Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Gener, 2009
  5. Les escoles de primària de Cardona participaran e...
Anar a l'inici de la pàgina

Les escoles de primària de Cardona participaran en un projecte de salut creat pel Dr. Valentí Fuster en col•laboració amb la Fundació Alícia

Dilluns, 19 de Gener de 2009 Els impulsors del projecte amb l'alcalde de Cardona

Fomentar una bona alimentació, promoure la pràctica de l’esport i prevenir el consum de drogues entre els més joves són els principals objectius d’un programa pilot de salut impulsat pel Dr. Valentí Fuster i la Fundació Alícia i en el qual participaran les escoles de primària de Cardona.

El projecte s’ha presentat avui al saló de sessions de l’Ajuntament de Cardona en un acte presidit per l’alcalde, Josep M. Sala i presentat pel Dr. Valentí Fuster. Hi han assistit el representant de la Fundació Vila Medieval de Cardona, Lluís Torres; Toni Massanés, de la Fundació Alícia; les coordinadores del projecte Queralt Prat i Isabel Carvajal i els representants dels tres centres escolars de primària de Cardona, CEIP Mare de Déu del Patrocini, Col•legi Mare de Déu del Carme i el CEIP Joan de Palà.

L’objectiu és ajudar als nens a madurar de manera autònoma i de forma que puguin valorar la importància que té portar un un estil de vida saludable. Els responsables del projecte, que ja s’ha assajat a Colòmbia amb més de 6.000 escolars de la ciutat de Bogotà, i que actualment s’està executant en una escola de Madrid, van aplaudir la possibilitat que pugui desenvolupar-se també a Cardona. Segons van explicar és tracta d’un treball a llarg termini que inclourà la participació d’alumnes, professors i pares dels centres escolars "amb la intenció de fomentar i inculcar hàbits de vida saludables entre els més joves".

L’alcalde Josep M. Sala va elogiar el projecte i va agrair que Cardona en sigui beneficiària per decisió expressa dels seus responsables. Igualment va defensar “la necessitat d’invertir tot el necessari” en els més joves perquè “són el futur de la nostra comunitat”.

Al seu torn, el Dr. Fuster va explicar que el programa se centrarà en els infants de 3 a 12 anys atès que és en aquestes edats quan les persones adquireixen la majoria dels hàbits de conducta que tindran d’adults. “Actuar sobre els nostres infants ens ajudarà a inculcar-los uns hàbits de conducta saludables que reproduiran en el futur”, va explicar Fuster que, a més, va destacar els extraordinaris resultats que el projecte ha tingut a Colòmbia on ja fa uns anys que es desenvolupa. Els impulsors del programa esperen que la prova pilot de Cardona permeti la seva posterior aplicació a totes les escoles del país.

Entre les propostes de treball que s’inclouran en el programa, i que s’adequaran a les necessitats de cada centre, hi ha la realització d’assessoraments alimentaris a les escoles, xerrades i activitats entre els alumnes, sessions amb els pares i els professors i tutories i enquestes d’avaluació. Les coordinadores del projecte Queralt Prat i Isabel Carvajal, van destacar i agrair la col•laboració de les escoles cardonines i l’Ajuntament en el projecte.

Dins dels àmbits d’actuació previstos, el programa s’iniciarà amb l’apartat de promoció d’uns hàbits alimentaris saludables, fomentant una bona alimentació tant a l’escola com a casa, així com el desenvolupament d’altes ítems com la pràctica d’activitat física i la prevenció del consum de drogues, tabac i alcohol.


Tornar a: Gener, 2009

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat