Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Febrer, 2016
  5. L'Ajuntament programa una visita a l'excavació arqueològica del camp de futbol
Anar a l'inici de la pàgina

L'Ajuntament programa una visita a l'excavació arqueològica del camp de futbol

Dilluns, 1 de Febrer de 2016 Visita jaciment

La visita serà gratuïta, es farà el dissabte 6 de febrer a les 11 del matí i cal inscripció prèvia atès que les places són limitades

La regidoria de Patrimoni Històric de l'Ajuntament ha programat una visita guiada al jaciment arqueològic del camp de futbol de Cardona. La intenció és mostrar als veïns i veïnes l'abast de les excavacions i explicar la importància de les restes trobades a la zona.

La visita serà gratuïta, es farà el dissabte 6 de febrer a les 11 del matí i anirà a càrrec d'Ainhoa Pancorbo, arqueòloga municipal i responsable de la direcció de les excavacions. Per inscriure-s'hi cal enviar un correu electrònic a cardona@cardona.cat o trucar al 938691000 indicant el nom, el telèfon de contacte i el correu electrònic, abans del divendres 5 de febrer. Els menors d'edat hauran d'anar acompanyats d'un adult. La visita es farà sota la responsabilitat de cada persona atès que la zona es troba en obres i es demana puntualitat perquè el recinte està tancat mentre durin les obres del camp de vida activa.

Amb aquesta iniciativa l'Ajuntament vol donar a conèixer l'abast de les troballes que s'han fet al jaciment i explicar als veïns i veïnes les tasques que s'hi estan duent a terme. Pel que fa a les obres de construcció del futur camp de vida activa, l'Ajuntament té previst iniciar properament la darrera i definitiva fase del projecte. Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme i Patrimoni Històric, Joan Hernàndez, les excavacions no retardaran les obres del camp.

El jaciment deixa al descobert el passat romà de Cardona
Els treballs arqueològics realitzats en aquesta zona del camp de futbol han deixat al descobert una necròpolis medieval i una construcció d’època romana. L'aparició de vestigis d'època romana suposa una descoberta cabdal en la història de Cardona per ser el primer assentament d'època romana que es localitza tan a prop de la vila i del salí, segons ha explicat l’arqueòloga municipal, Ainhoa Pancorbo.

Els treballs arqueològics a la zona del camp de futbol van començar el passat mes de maig i van fer aparèixer les restes arqueològiques d’un grup d’enterraments d’època baixmedieval. Es tracta d'una quarantena d’enterraments amb coberta de lloses que formarien una necròpolis d’època baixmedieval, molt probablement del segle XIV.

Les excavacions, que compten amb la col.laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, han permès recuperar també fragments de ceràmica romana i medieval, l'estudi dels quals permetrà precisar la cronologia del jaciment.


Tornar a: Febrer, 2016

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat