Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Febrer, 2012
  5. Es presenta en sessió pública el pressupost municipal 2012
Anar a l'inici de la pàgina

Es presenta en sessió pública el pressupost municipal 2012

Dilluns, 27 de Febrer de 2012 Presentació pressupost municipal

L’Ajuntament de Cardona va presentar dijous passat al Teatre Els Catòlics el pressupost municipal per aquest any 2012 en un acte públic que va aplegar prop d'una cinquantena de veïns de la vila.

L’alcalde Ferran Estruch, acompanyat de l’equip de govern municipal, va encetar la sessió explicant que el pressupost aprovat per l’Ajuntament tenia dos principals objectius: sanejar la situació de les arques municipals i contribuir a la recuperació econòmica de la vila. L’alcalde va recordar també que l’aprovació del Pla de sanejament financer ha condicionat l’elaboració dels pressupostos “obligant a l’equip de govern a aplicar una forta contenció de la despesa municipal”.

A continuació, la regidora d’Hisenda Aida Molner va explicar els aspectes més destacats del pressupost de l’Ajuntament de Cardona per aquest any 2012 que se situa en 4,8 milions d’euros, xifra que representa un 16’9% menys respecte al de 2011. La regidora d’Hisenda va incidir en l’esforç realitzat per l’equip de govern a l’hora d’elaborar uns pressupostos ajustats a la situació financera de l’Ajuntament i la conjuntura econòmica actual.

Un reducció del pressupost de 990.935 euros

Enguany, el pressupost de l’Ajuntament de Cardona comporta una reducció de 990.935 euros respecte el de l’any passat. Per capítols, el consistori estalviarà 205.303 euros en despesa ordinària (sous de personal, despeses de serveis i béns corrents....) i 785.632 euros corresponent al capítol d’inversions. La partida destinada a les inversions és la que es veurà més afectada a conseqüència de la manca de liquiditat i de les restriccions al crèdit de l’Ajuntament, segons va explicar Molner.

La regidora d’Hisenda va recordar també que l’equip de govern està prioritzant el pagament a factures a proveïdors locals i en aquest sentit va explicar que entre juliol de 2011 i gener de 2012 es van pagar més de 600 factures endarrerides -en alguns casos registrades a desembre de 2010- cosa que suposa un abonament total de 420.000 euros a proveïdors de la vila.

Finalment, l’alcalde de Cardona va exposar els eixos bàsics de la política econòmica de l’Ajuntament per aquest 2012 i que han de permetre a Cardona sortir de l’atzucac actual. A grans trets l’alcalde va explicar que l’Ajuntament vetllarà per no augmentar la pressió fiscal sobre les famílies cardonines, assegurar l’atenció a les persones i mantenir i millorar els serveis públics. Així mateix va insistir en la necessitat de reduir progressivament l’endeutament municipal, recolzar l’activitat econòmica local i millorar l’eficiència de l’Administració. Al final de la seva intervenció l’alcalde va demanar la “col.laboració de tots els veïns” per fer front a la situació actual de crisi “amb la total convicció que si anem tots junts ens en sortirem”.


Tornar a: Febrer, 2012

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat