Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Febrer, 2010
  5. El Consorci Solsonès-Cardona arrenca amb l’obje...
Anar a l'inici de la pàgina

El Consorci Solsonès-Cardona arrenca amb l’objectiu de prestar millors serveis a la ciutadania

Dijous, 25 de Febrer de 2010 L'alcalde de Cardona, el president del Consell, Marià Chaure i l'alcalde de Solsona de dreta a esquerra

Ahir es va presentar al Consell Comarcal del Solsonès el “Consorci Solsonès-Cardona per al Medi Ambient” que s’encarregarà de desplegar i gestionar el servei de recollida de la fracció orgànica als municipis de Cardona i el Solsonès.

El nou ens, que neix després de dos anys de treballs, contribuirà a millorar la col.laboració entre els municipis i preveu la possibilitat d’assumir, en el futur, noves competències en matèria de medi ambient i salut públic.

La presentació del Consorci va anar a càrrec president del Consell Comarcal del Solsonès, Marià Chaure, i els alcaldes de Cardona i Solsona, Josep Maria Sala i David Rodríguez i va comptar amb l’assistència dels alcaldes i regidors dels municipis que integren el Consorci. Els responsables del Consorci van qualificar la constitució de l’organisme com “un pas històric i encoratjador” pel que fa la col.laboració entre Cardona i el Solsonès i es van mostrar convençuts de “l’èxit” de la iniciativa.

Per l’alcalde de Cardona, impulsor del projecte, la constitució del Consorci servirà per millorar la qualitat dels serveis que els municipis presten a la ciutadania i per reduir-ne els costos que se’n deriven. “Mancomunar la gestió dels serveis a través del Consorci és la millor fórmula per garantir el rigor i la qualitat en la prestació d’aquests”, va apuntar Sala.

En aquest punt, Josep Maria Sala, que exercirà la primera presidència del Consorci, va explicar que la fórmula contribuirà a racionalitzar els recursos i millorar l’eficàcia en la prestació del serveis. Igualment va recordar que Cardona i el Solsonès comparteixen, a més de l’abocador, la voluntat d’aprofitar la “proximitat geogràfica i el relatiu aïllament de la resta del territori” per cooperar en tot allò que pugui ser rendible a la població.

L’objectiu dels integrants del Consorci és “que prevalguin els interessos de la comunitat que representem”, segons va manifestar l’alcalde de Solsona, David Rodríguez. Al seu torn el president del Consell Comarcal del Solsonès va recordar que l’objectiu del Consorci és “treballar per resoldre els problemes de la gent al marge dels colors polítics i amb la col.laboració de les tres institucions”.

Recollida de la fracció orgànica
Està previst que el procés de recollida de la fracció orgànica -restes de menjar i vegetals- comenci a Solsona el mes de maig i a Cardona el mes de juliol. Abans però s’engegarà una àmplia campanya informativa per donar a conèixer el servei entre la ciutadana.

Sota l’eslògan “Al Solsonès i a Cardona donem vida a l’orgànica” es desenvoluparan diverses accions de sensibilització per tal de fomentar la col.laboració ciutadana. La recollida de la matèria orgànica es farà en tres modalitats: instal.lació de nous contenidors a la via pública en nuclis urbans, distribució de compostadors domèstics en habitatges aïllats i instal.lació de compostadors comunitaris en nuclis de població. També es repartiran entre els usuaris un kit de reciclatge domèstic amb un cubell, bosses compostables i material informatiu i es disposarà d’un servei permanent d’informació per a tots els usuaris.


Tornar a: Febrer, 2010

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat