Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Desembre, 2014
  5. Simulacre de recerca i evacuació de dos boletaires ferits a Cardona
Anar a l'inici de la pàgina

Simulacre de recerca i evacuació de dos boletaires ferits a Cardona

Dimarts, 16 de Desembre de 2014 protecciocivil14

La Regidoria de Protecció Civil de l’ajuntament de Cardona va organitzar dissabte passat un simulacre de recerca i evacuació de dues persones perdudes al municipi. L'activitat va permetre recrear les condicions de recerca de persones perdudes i accidentades al bosc i va comptar amb un dispositiu format per una vintena de membres de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i de Creu Roja de Cardona, dues ambulàncies de Creu Roja, una d'elles 4x4 de rescat de muntanya i dos vehicles de Protecció Civil.

L'activitat va començar de bon matí amb el dispositiu desplegant-se per diferents punts del municipi un cop recopilada la informació sobre les possibles localitzacions de les persones perdudes. Després de consultar a familiars i establiments, es van determinar les zones de recerca i es va organitzar la batuda al bosc en diversos grups.

Un cop trobades les persones perdudes se'ls va fer l'avaluació mèdica pertinent i se'n va organitzar l'evacuació. La valoració de l'activitat va ser molt positiva ja que va permetre posar en pràctica els coneixements adquirits durant el curs sobre orientació, interpretació de mapes i recerca de persones realitzat per tècnics de Protecció Civil i Creu Roja a Cardona.

La regidora de Protecció Civil ha agraït la col.laboració dels establiments que van participar en aquest simulacre, així com la feina feta pels coordinadors de Creu Roja i Protecció Civil de Cardona i a més, ha destacat que aquest tipus d'activitats "són molt positives per fer equip i actuar millor en possibles casos reals". Per aquest motiu ja s’està treballant amb altres jornades de formació, ha avançat la regidora Maite Barrera.


Tornar a: Desembre, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat