Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Desembre, 2008
  5. L’Ajuntament presenta el Pla de Mobilitat del nu...
Anar a l'inici de la pàgina

L’Ajuntament presenta el Pla de Mobilitat del nucli antic i el calendari d’execució de les obres

Dimecres, 10 de Desembre de 2008 Un moment de la presentació del pla de mobilitat

L’Ajuntament de Cardona va presentar ahir davant d’una vintena de veïns el projecte final i el calendari d’execució del pla de mobilitat del nucli antic de Cardona. La proposta que el consistori va plantejar als veïns preveu la limitació del trànsit rodat al nucli antic “amb l’objectiu de prioritzar la circulació dels vianants, preservar el valor patrimonial del centre històric i reactivar l’activitat comercial”, segons va explicar la Regidora de Governació, Cloti Farràs.

En la seva intervenció, Farràs va repassar el procés que l’equip de govern de Cardona va engegar a principis de l’any 2008 per definir el model de mobilitat de la zona i que va comptar amb un procés de participació ciutadana obert a entitats, veïns i comerciants de la vila. Segons Farràs, el Pla de Mobilitat del Nucli Antic incorpora les propostes que més grau de consens van obtenir a llarg de les sessions participatives "atès que el projecte és important per Cardona i tindrà un impacte notable en la vida dels seus ciutadans".

Instal•lació de pilones abatibles

El pla de mobilitat de nucli antic de Cardona preveu el tancament al trànsit rodat als carrers del centre històric per mitjà de la instal•lació de 5 pilones. Dues d’aquetes s’accioanaran per mitjà d’una targeta amb sensor i s’ubicaran a la plaça del Vall i al portal de Sant Miquel. Veïns, comerciants i propietaris de guals del nucli antic podran accedir-hi a través d’una targeta d’accés. Properament el consistori publicarà les condicions i les normes per obtenir la targeta d’accés.

Una altra pilona, accionada amb clau, es col•locarà a la plaça Santa Eulàlia i també se’n situarà una altra entre els carrers Sant Miquel i Major que s’accionarà en detectar la sortida dels cotxes autoritzats a circular pel centre històric. Una última pilona fixa s’ubicarà entre la Fira de Dalt i de Baix.

El Pla prohibirà l’aparcament de cotxes a la Fira de Dalt, fixarà unes franges horàries destinades a dur a terme els treballs de càrrega i descàrrega dels comerciants i donarà prioritat d’accés al centre històric a les persones de mobilitat reduïda. A més, es dotarà la Fira de baix amb un aparcament de zona blava per una vintena de cotxes i s’habilitarà un petit espai a la Fira de Baix per a càrrega i descàrrega.

Calendari d’execució

L’ajuntament preveu adquirir i instal•lar les pilones durant el primer trimestre de l’any vinent. Paral•lelament adequarà la zona blava de la Fira de Baix i començarà a concedir les targetes d’accés –amb un preu de 3 a 5 euros- als usuaris que ho sol•licitin. Segons les previsions del calendari d’execució l’Ajuntament preveu tenir desplegat totalment el Pla de Mobilitat del Nucli Antic de Cardona per Setmana Santa amb el tancament del trànsit al centre històric de la vila.

La regidora de Governació va demanar “responsabilitat” a l’hora de complir les mormes que preveu el Pla de Mobilitat “per tal que es pugui avaluar el millor possible el seu funcionament”. Farràs es va mostrar convençuda que els canvis serien positius per la vila i va recordar que les actuacions previstes “tenen marxa enrere” i es podrien modificar “si ho veiem convenient”.


Tornar a: Desembre, 2008

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat