Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Agost, 2017
  5. Cardona es prepara per la Festa Major
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona es prepara per la Festa Major

Dimecres, 23 d'Agost de 2017 ball bastons 2016

Tots els actes de la Festa Major, excepte el Corre de Bou, són gratuïts

Un any més per aquestes dates Cardona es prepara per la Festa Major que aquest any se celebrarà els dies 9, 10, 11 i 12 de setembre. El Pregó institucional donarà el tret de sortida el divendres, 1 de setembre a les 20.30 hores, i anirà a càrrec de Jordi Cuixart, president d’Òmnium cultural.

L’endemà dissabte, 2 de setembre, el torneig de bàsquet 3x3 iniciarà la setmana de la joventut que comptarà també amb activitats com l’electroencierro, pintada de logos de les colles, cinema a la fresca, concurs de castell de sorra, gimcanes, guerra d’aigua, i sopar de colles en una Nit Cardonina en què hi participaran grups i DJ cardonins.
Els actes de Festa Major continuaran ja el divendres 8 de setembre, amb la Nit de l’Empalme que comptarà amb les actuacions de l’Orquestra DiVersiones, i dels grups Auxili i Vizuri, guanyadors de l’edició del concurs de grups de l’Empalme 2016, a més de la festa de Music-on a la carpa de la fira de dalt.

El dissabte la jornada començarà amb el primer Encierro, el tradicional repic de campanes i un espectacle infantil. Ja a la tarda seguiran els actes tradicionals de la festa amb el Ball de Bastons, la processó de la Mare de Déu del Patrocini i els balls de l'Àliga. La primera referència que trobem documentada del Ball de Bastons és de 1704, així doncs té una antiguitat de mínim 313 anys. Al vespre es farà el tradicional corre de bou que enguany comptarà amb la novetat d’una exhibició de retalladors.

El diumenge 10 es celebrarà l’acte de commemoració de la Diada i l’ofrena floral al baluard de Sant Llorenç, amb el qual començarà un diumenge de Festa Major ple d’activitats, que finalitzaran amb un concert del grup Séptimo A. La trobada de gegants, que es duu a terme al migdia, serà molt participada ja que comptarà amb la presència de 10 colles de tot Catalunya, a banda de les colles locals.

La Banda de Música de Cardona té un paper protagonista també en la Festa Major de la vila ja que, a banda del concert que ofereix la nit de diumenge, amenitzen els corre de bou, la trobada de gegants i altres actes de la Festa.

La Festa Major d’enguany continua oferint actes per als més petits, com la trobada de gegants el diumenge i els corre de bous infantils, espectacles d’animació i una tarda infantil el dimarts.

El concert i ball del dilluns es faran de nou al pavelló i comptarà amb l’actuació de l’orquestra La Principal de la Bisbal, i clourà amb l’actuació de dos DJ cardonins per acabar la festa.

Com a novetat, aquest any, el dimarts a la tarda es farà una cantada d’havaneres a la plaça de bous en què hi participarà la Coral Cardonina i el conjunt Neus Mar. El tradicional castell de focs clourà la Festa Major de Cardona 2017 el dimarts a les 10 de la nit.


Tornar a: Agost, 2017

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat