Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Agost, 2016
  5. El secretari general de Treball exigeix a l'empres...
Anar a l'inici de la pàgina

El secretari general de Treball exigeix a l'empresa Ercros "responsabilitat social envers els treballadors i el medi ambient a Cardona"

Dilluns, 8 d'Agost de 2016 IMG_3002ww

L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch i els representants dels treballadors d’Ercros a Cardona, es van reunir dijous passat amb el secretari general de Treball de la Generalitat per fer front a l'anunci de tancament de la factoria d'Ercros a la vila cardonina.

El secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, va exigir dijous passat a l’empresa Ercros “responsabilitat social envers els treballadors i el medi ambient a Cardona” i alhora “una major sensibilitat i comunicar formalment al Comitè d’Empresa i institucions implicades els seus plans de futur” després de constatar que l’empresa no ha traslladat informació d’aquests a les institucions i als treballadors de Cardona sobre la possibilitat que deixi d’extreure material de l’antic dipòsit de rebuig a finals de 2017 i, per tant, no es pugui completar la recuperació de la Vall Salina, tal i com s’havia compromès.

Josep Ginesta va denunciar “la baixa sensibilitat d’Ercros vers els treballadors, el municipi i el Govern de la Generalitat” als que no havia informat de les novetats anunciades per l’empresa. En aquest sentit, Ginesta va exigir a Ercros “claredat, informació i un pla social que faci justícia territorial amb Cardona, la comarca i salvi el major nombre de llocs de treball possibles al propi territori, doncs les recol·locacions que han proposat en alguns casos comporten indirectament que els treballadors hagin de marxar”.

“Ercros ha estat durant molts anys utilitzant els recursos naturals de Cardona; les persones han dedicat el seu treball, les seves vides a l’empresa, i per això, en aquest procés de desinversió Ercros ha de posar l’accent en la capacitat de quants llocs de treball conserva a Cardona o que una nova empresa en recuperi part dels actuals”, va afirmar el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies al terme de la reunió amb el batlle cardoní i els representants dels treballadors.

Així mateix, Josep Ginesta va expressat el suport del Govern als treballadors de la planta d’Ercros i va posar l’èmfasi en què comitè d’empresa, Ajuntament, Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i els altres Departaments implicats “posin tota la carn en la graella per trobar projectes per la reindustrialització de la zona”.

Per últim, Josep Ginesta va advertir a Ercros que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies estarà amatent a les causes al·legades per justificar el tancament de la planta de Cardona. “Si les causes es produeixen a finals de 2017, el tancament no s’hauria de fer abans”, va reblar Ginesta, mostrant alhora el descontent pels anuncis fets als mitjans de comunicació per l’empresa. Segons algunes informacions conegudes els darrers dies Ercros s’estaria plantejant el tancament de la seva activitat a Cardona per a finals del 2017.


Tornar a: Agost, 2016

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat