Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Agost, 2015
  5. Aquest divendres es reobre la plaça del Portalet
Anar a l'inici de la pàgina

Aquest divendres es reobre la plaça del Portalet

Dimecres, 12 d'Agost de 2015 Plaça del Portalet

Cardona obrirà de nou al públic a partir d'aquest divendres l'aparcament de la plaça del Portalet un cop finalitzades les obres de millora que s'hi han dut a terme en les darreres setmanes.

La reobertura de la plaça permetrà posar en funcionament les places de pàrquing d'aquest espai, situat a tocar del centre històric de la vila. L'Ajuntament de Cardona va impulsar les obres de renovació de la plaça per tal de posar fi a les filtracions d'aigua que es produïen als locals inferiors i garantir-ne la solidesa.

Zona blava d'aparcament gratuït
La renovació de la plaça del Portalet comportarà també la creació d'una zona blava gratuïta amb límit de temps per a l'estacionament de vehicles. Així, el temps d'estacionament serà d'un màxim de 2 hores i es regularà amb un rellotge que es distribuiran entre els comerços de la Unió de Botiguers i Comerciants de Cardona. L'horari d'estacionament limitat serà de dilluns a dissabte de 9 a 13 hores i de 17 a 20 hores i diumenges de 9 a 14 hores. La resta d'hores s'hi podran aparcar els vehicles sense limitacions de temps. L'Ajuntament i la UBIC col.laboren en el projecte i cada part assumirà el 50% del cost de producció dels rellotges horaris.

La zona blava de la plaça del Portalet no entrarà en funcionament fins el 21 de setembre un cop passada la Festa Major. L'Ajuntament de Cardona espera que la mesura, debatuda amb la Comissió de mobilitat de Cardona, contribueixi a millorar la mobilitat de vehicles, i a facilitar l'aparcament gratuït en horari comercial en aquests aparcaments tant propers al nucli antic.

La Comissió de Mobilitat, integrada per la Unió de Botiguers i Comerciants de Cardona, l'Associació de Veïns de Cardona, l'Associació d'Empresaris de Cardona, la Policia Local i l'Ajuntament, farà un seguiment de la mesura per tal d'avaluar-ne els seus resultats. Per a l'alcalde Ferran Estruch el sistema suposarà una millora "tant per a la mobilitat del centre històric, com per a la dinamització del comerç i el nucli antic" ja que afavoreix la rotació de vehicles i elimina l'aparcament indefinit d'alguns vehicles. En aquest sentit, l'equip de govern de Cardona ha avançat que preveu introduir el mateix sistema de zona blava gratuïta limitada als aparcaments de l'avinguda del Rastrillo.

Evitar les filtracions d'aigua i reforçar la barana de seguretat
Les obres realitzades a la plaça del Portalet han consistit en la substitució de l'actual paviment de formigó -que ocupa un espai aproximat de 1.700 metres quadrats-, la col.locació d'una capa impermeable de cautxú sintètic i una làmina geotèxtil per garantir l'estanqueïtat de la superfície de la plaça - i la instal.lació d'una nova barana perimetral de seguretat. El projecte, amb un pressupost de 173.030 euros (IVA inclòs) ha estat elaborat pels serveis tècnics municipals de l'Ajuntament de Cardona i executat per l'empresa cardonina Excavacions Cots Codina.


Tornar a: Agost, 2015

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat