Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Agost, 2013
  5. L'Ajuntament de Cardona adquireix un desfibril·lador
Anar a l'inici de la pàgina

L'Ajuntament de Cardona adquireix un desfibril·lador

Divendres, 30 d'Agost de 2013 DEA

L'Ajuntament de Cardona disposa des d'aquesta setmana d'un desfibril.lador extern automàtic (DEA) que permet actuar en cas que un ciutadà pateixi una aturada cardíaca. L'aparell s'ha instal.lat a les dependències municipals, a l'entrada de l'Ajuntament, i ja estarà operatiu durant els dies de Festa Major.

L'adquisició del DEA ha estat aconsellada i assessorada pels tècnics de Creu Roja de Cardona que recomanen la instal.lació d'aquest tipus d'aparells als equipaments públics ja que poden ser decisius a l'hora d'evitar les conseqüències negatives d'una aturada cardíaca. A més, el fet que sigui transportable fa que es pugui traslladar en cas que sigui necessari.

L’aparell aplica una descarrega elèctrica a la persona que pateix una parada cardíaca, afavorint la seva reanimació fins que pugui rebre atenció mèdica. Tot i que el procediment per utilitzar-lo és senzill -només cal col.locar dos electrodes al pit del pacient i aplicar la descàrrega- el seu ús està indicat únicament a les persones amb coneixements i formació específica de l'aparell, així com el personal mèdic i els membres de Creu Roja.

L’Ajuntament de Cardona ha realitzat la formació per la utilització del DEA a personal de la Policia Local i de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, gràcies a la col.laboració d'Olga Urrutia, formadora de l'Institut Català de la Salut.


Tornar a: Agost, 2013

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat