Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Agost, 2012
  5. El govern municipal compleix el primer any de la l...
Anar a l'inici de la pàgina

El govern municipal compleix el primer any de la legislatura marcat per la crisi econòmica

Dimarts, 7 d'Agost de 2012 Cardona balanç govern

Fer front al pagament del deute municipal ha estat la primera de les responsabilitats que ha hagut d’afrontar l’equip de govern de Cardona durant el primer any del seu mandat. El deute als proveïdors -que a juny de 2011 ascendia a 2,8 milions d’euros- ha obligat al consistori cardoní a aprovar un Pla de sanejament financer i un Pla d’ajust econòmic per poder garantir el pagament de les factures endarrerides i assegurar la sostenibilitat de les finances municipals.

Aquesta és la principal valoració del balanç del primer any de govern que ha realitzat l’executiu local de Cardona i que es pot consultar clicant aquí.

Les mesures adoptades per l’Ajuntament han permès abonar gairebé la totalitat dels deutes a proveïdors -molts d’ells empreses i autònoms de la vila- i, a més, ha situat la mitjana de pagament del consistori a 6 mesos quan el juny de 2011 era de 14 mesos. Per dur a terme els ajustos, l’Ajuntament s’ha vist obligat a reduir la despesa corrent, refinançar els crèdits adquirits i reduir el personal de l’administració.

L’alcalde, Ferran Estruch reconeix que la situació econòmica del país i de l’Ajuntament “ha dificultat” l’acció política del govern municipal. “L’escassetat de recursos econòmics i l’obligació continuada de fer ajustaments han estat una constant, però malgrat això, hem buscat solucions i hem aconseguit liquidar gairebé tot el deute endarrerit”, ha explicat Estruch. En aquest sentit, ha recordat que l’Ajuntament està obligat a seguir contenint la despesa i limitar les inversions, “unes mesures que no agraden a cap alcalde però que en la conjuntura actual són del tot necessàries”, ha manifestat.

En el balanç del primer any del seu mandat, l’alcalde ha destacat la feina duta a terme per l’equip de govern que ha permès finalitzar les obres de restauració del Portal del Sant Miquel, del Camí de Comabella o la rehabilitació de les Escoles Escasany. També ha valorat positivament les accions destinades a promocionar el turisme i difondre les activitats de la Fundació Cardona Històrica, la posada en marxa dels projectes de millora del polígon amb la redacció d’un estudi del desplegament de la xarxa de fibra òptica o el pla de senyalització de la zona industrial del municipi. Pel que fa als serveis socials s’ha augmentat el pressupost del Pla local d’ajut a les persones i malgrat les retallades s’han mantingut les prestacions i el personal de l’àrea Social de l’Ajuntament.


Tornar a: Agost, 2012

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat