Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Agost, 2011
  5. L’Ajuntament de Cardona afronta la Festa Major en temps de crisi
Anar a l'inici de la pàgina

L’Ajuntament de Cardona afronta la Festa Major en temps de crisi

Divendres, 26 d'Agost de 2011 Imatge de la Trobada de Gegants de la Festa Major 2010

L’Ajuntament de Cardona i la Comissió de Festa Major han dut a terme una revisió del pressupost dels actes de la festa gran de la vila per tal d’adequar les despeses a la situació econòmica actual. D’aquesta manera, la Festa Major 2011 tindrà un pressupost aproximat de 125.000 euros, xifra que suposa una reducció de prop de 25.000 euros respecte l’edició de l’any passat, en què el pressupost de la festa va ascendir a 150.000 euros.

La intenció de l’Ajuntament i de la Comissió s’ha centrat a mantenir l’oferta d’activitats i potenciar el vessant festiu i tradicional de la festa sense que això representi una sobrecàrrega per a les finances municipals. Així, la Festa Major d’enguany mantindrà els actes centrals de la festa, però introduirà canvis puntuals en els concerts, els balls i el teatre. Tant l’Ajuntament, com la Comissió de Festa Major, han centrat els seus esforços en reduir les despeses fixes de la festa i, tot i les dificultats que això representa, han avançat la seva intenció de seguir contenint la despesa en els propers anys.

El canvi més significatiu és el trasllat de l’obra de teatre, que deixarà de fer-se al pavelló d’esports i es representarà al teatre Els Catòlics, fet que permetrà reduir els costos de producció de l’espectacle en uns 6.000 euros. També s’introduiran canvis en el concert de diumenge, que es feia a la plaça del Vall. Enguany el concert anirà a càrrec de la Banda de Música de Cardona, es traslladarà a la plaça de Bous i substituirà l’actuació que la mateixa Banda feia el dimarts a la nit.

Altres despeses que s’han revisat fan referència als capítols de publicitat, difusió i programa de Festa Major, el pressupost dels quals s’ha reduït a més de la meitat, i la contractació dels grups de ball que enguany seran més econòmics. Un altre apartat en què també es notarà l’estalvi és en el de les animacions infantils que enguany reduirà la seva despesa tot i mantenir el nombre d’actes dedicats als més joves. Finalment, s’ha fet un important esforç per ajustar al màxim els pressupostos de les empreses que proveeixen els seus servies per la Festa major de Cardona.

Amb aquests canvis l’equip de govern municipal espera situar la despesa de la Festa Major “dintre les possibilitats econòmiques del consistori”, atès que en el context actual de crisi “no es pot estirar més el braç que la màniga”, segons ha manifestat l’alcalde, Ferran Estruch. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que la intenció, tant de l’equip de govern municipal com de la Comissió de Festa Major, “és garantir la viabilitat de la nostra festa i per fer-ho cal ser molt prudents a l’hora de fixar-ne les despeses”. Així mateix, l’alcalde ha valorat el fet que la reducció de les despeses no afectarà els actes centrals de la Festa Major i que les úniques partides que han reduït el seu pressupost són les de contractació d’espectacles, publicitat i equips de so i llum. Finalment l’alcalde s’ha mostrat convençut dels canvis introduïts en la Festa Major “ja que en uns moments en què patim retallades de tot tipus i les famílies i les empreses de la vila passen dificultats, l’Ajuntament ha de ser el primer a donar exemple”.Tornar a: Agost, 2011

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat