Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Agost, 2011
  5. 7 ajuntaments del Bages i el Solsonès contra les...
Anar a l'inici de la pàgina

7 ajuntaments del Bages i el Solsonès contra les retallades del servei d’urgències de Cardona

Divendres, 26 d'Agost de 2011 Imatge de l'assemblea informativa feta a Cardona contra les retallades

Els ajuntaments de Cardona, Montmajor, Navàs, Súria, Pinós, Sant Mateu de Bages i Callús han consensuat un manifest per mostrar la seva oposició al projecte de reordenació del servei d’atenció continuada a les àrees de salut de Cardona i Súria, que suposarà la supressió del servei d’urgències de Cardona les nits i cap de setmana, a partir del proper dia 19 de setembre de 2011.

Els 7 ajuntaments signants faran arribar el manifest -que han impulsat, els ajuntaments de Cardona i Montmajor- als responsables de salut de la Generalitat per tal que reconsiderin la seva decisió i aturin el tancament del servei d’urgències mèdiques que, actualment, funciona totes les nits de 20:00 a 8:00 hores. El document que s’ha consensuat alerta de les conseqüències negatives que tindrà la mesura ja que “es posa en perill” l’accessibilitat i la proximitat dels ciutadans del territori a aquest servei. I és que amb la nova ordenació territorial d’urgències l’àrea bàsica de salut de Cardona i Súria abastarà una extensió molt gran -382 quilòmetres quadrats- a la qual s’haurà de donar cobertura des de l’ABS de Súria.

Reunió amb el conseller de Salut
Per altra banda, el proper dilluns 29 d’agost els alcaldes de Cardona i Montmajor, Ferran Estruch i Josep Maria Corominas, es reuniran amb el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, per reclamar-li el manteniment del servei d’urgències a l’àrea de salut de Cardona. En aquest sentit, l’alcalde de Cardona ha assegurat que “esgotarem totes les vies de negociació possibles” i “esperem que la Generalitat comprengui les raons que ens han dut fins aquí atès que està en joc un dret bàsic de les persones”. A la reunió hi assistiran també Josep Tristany, primer Tinent d’alcalde i regidor de Governació de Cardona; Elena Xixons, segona Tinent d’alcalde i regidora de Sanitat de Cardona i Maria Teresa Marmí, tinent d’alcalde i regidora de Sanitat de Montmajor.

Per accedir al manifest conjunt dels ajuntaments cliqueu aquí.


Tornar a: Agost, 2011

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat