Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Agost, 2011
  5. Un centenar de membres de la UBIC participen en la...
Anar a l'inici de la pàgina

Un centenar de membres de la UBIC participen en la visita nocturna al castell de Cardona

Dimecres, 17 d'Agost de 2011 Foto visita UBIC

El passat diumenge dia 31 de juliol, el castell de Cardona va ser l’escenari de la visita nocturna i gratuïta que l'Ajuntament de Cardona i la Fundació Cardona Històrica van organitzar per als membres de la Unió de Botiguers i Comerciants de Cardona (UBIC).

Sota el títol “Una nit d’història” els guies de la Fundació van explicar als assistents l’origen de la fortalesa, la seva evolució, la importància dels nobles que hi residiren “els rics senyors de la sal” i la seva conversió en fortalesa militar moderna. El recorregut va incloure també la visita a la Col•legiata de Sant Vicenç del Castell, al claustre, al pati Ducal, al baluard de la Torre, al pati de la Torre i a la Torre Mestra coneguda tradicionalment com la “Torre de la Minyona”. Un dels punts més importants de la visita va ser l’accés a l’interior de la coneguda “Casamata”, un espai sota terra, cobert a manera de búnker i construït definitivament al segle XIX amb l’objectiu d’encabir canons i disparar cap al front enemic. L’espai ha estat perfectament rehabilitat i s’hi va poder accedir per primer cop.

La visita va durar unes 2 hores i hi van assistir prop de 100 persones. L’Ajuntament i la Fundació esperen que la iniciativa permeti apropar als ciutadans el patrimoni cultural de Cardona i serveixi, també, per mostrar les actuacions que s’estan impulsant en l’àmbit de la promoció cultural i turística. La iniciativa compta amb la col•laboració del Museu d'Història de Catalunya i el Parador de Turisme de Cardona. Cada dissabte d’agost, es pot realitzar la visita guiada nocturna al Castell contractant el servei a la mateixa Fundació Cardona Històrica (veure més informació a www.cardonaturisme.cat).


Tornar a: Agost, 2011

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat