Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Agost, 2011
  5. Cardona es mobilitza contra les retallades en salut
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona es mobilitza contra les retallades en salut

Dijous, 11 d'Agost de 2011 Assemblea contra les retallades en salut

La població de Cardona va respondre massivament a la crida feta per l’Ajuntament, el teixit social i els partits polítics per denunciar la supressió del servei d’urgències mèdiques al municipi anunciat pel Departament de Salut de la Generalitat.

Ahir al vespre prop d’un miler de cardonins i cardonines van assistir a l’assemblea informativa que va convocar l’ajuntament per exposar l’abast de les retallades que deixaran l’Àrea Bàsica de Salut de Cardona i Montmajor sense el servei d’urgències durant les nits, els caps de setmana i els dies festius a partir del 19 de setembre.

Durant la seva intervenció en un saló de sessions ple a vessar, l'alcalde Ferran Estruch va explicar que les mesures que vol adoptar la Generalitat "deixen la població de Cardona i Montmajor més desprotegida", i va assegurar que “l’Ajuntament avançarà en el camí institucional i amb tot allò que estigui a les nostres mans" perquè la Generalitat reconsideri la seva decisió. Així mateix, va demanar a la població que s’organitzi i es mobilitzi per tal de manifestar el seu rebuig a la retallada.

A l’acte hi van assistir els representants del grups municipals de l’Ajuntament de Cardona i l’alcalde Montmajor, Josep Maria Corominas. Tant Estruch com Corominas van explicar que entenen "que en èpoques de crisi s’hagin de fer esforços" però van manifestar la seva oposició a la proposta de la Generalitat, atès que no té en compte la realitat del territori, que passaria d’abarcar una extensió de 142 quilòmetres quadrats a 382. A més, la retallada afecta dos municipis amb un gran nombre de masies disseminades, allunyades en més de 30 minuts del centre mèdic més proper, amb una població força envellida i amb molts quilòmetres de camins rurals i zones amb deficències de cobertura de telefonia mòbil.

En aquest sentit, l’alcalde de Cardona va explicar que han demanat una reunió amb el Conseller de Salut, Boi Ruiz per exposar-li les reclamacions plantejades pels municipis de Cardona i Montmajor i esgotar totes les vies de negociació possibles. L’assemblea va finalitzar amb la lectura del manifest en contra de la retallada consensuat per tots els grups polítics municipals i una quarantena d’entitats cardonines.

Per llegir el manifest cliqueu aquí.


Tornar a: Agost, 2011

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat