Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Abril, 2019
  5. Barcelona reconeix la trajectòria de la cardonina Assumpció Malagarriga
Anar a l'inici de la pàgina

Barcelona reconeix la trajectòria de la cardonina Assumpció Malagarriga

Dimarts, 30 d'Abril de 2019

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat aquest dilluns, al Saló de Cent, la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a la cardonina Assumpció Malagarriga.

El Plenari del Consell Municipal del 20 de desembre de 2018 va aprovar atorgar aquest reconeixement a Assumpció Malagarriga “per ser una de les principals impulsores de la renovació dels programes educatius musicals a Barcelona i arreu de Catalunya, havent dedicat la seva trajectòria professional a l’educació musical".

Malagarriga es va formar musicalment a Manresa i a Barcelona i l’any 1991 va ser nomenada cap del Programa d’Educació Musical de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) i també ha estat durant 15 anys al capdavant del Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona. En la seva carrera destaquen programes com “Cantània”, una activitat coral que cada any compta amb la participació de 40.000 nenes i nens.

En el mateix Plenari, també es va aprovar atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a la pedagoga musical catalana Maria Dolors Bonal (Arbúcies, La Selva, 1932) “per la seva trajectòria en l’ensenyament musical".

En l'acte d'aquest dilluns, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat la trajectòria de Bonal i Malagarriga, “dues dones valentes, sensibles, intel·ligents, curioses, innovadores, que estimen la música, l’educació i els nostres joves i infants. Les dues ens han demostrat que la música és imprescindible per la desnvolupament emocional i social de totes les persones, i molt especialment dels nostres infants i joves”. L’alcaldessa ha afirmat també que Malagarriga i Bonal han ensenyat a moltes generacions d’infants i joves una de les coses més boniques que es poden ensenyar: a conèixer, estimar i practicar la música i que, amb la seva dedicació, “han demostrat que la música és la millor eina per formar una ciutadania activa, crítica i lliure. Per això, necessitem que s’estengui el llenguatge de la música, i que arribi a tothom, a tots els barris, a totes les escoles, que tots els joves infants de la ciutat, siguin del territori que siguin, puguin accedir a l’educació musical.”

La cardonina Assumpció Malagarriga també va ser reconeguda amb la Creu de Sant Jordi 2018 i, aquest passat setembre, va protagonitzar el pregó institucional de la Festa Major de Cardona en un acte que va ser molt emotiu i que va omplir el Saló de Sessions.

L'Ajuntament de Cardona felicita Assumpció Malagarriga per aquest nou i merescut reconeixement.


*Informació i imatge extretes del Servei de Premsa de l'Ajuntament de Barcelona


Tornar a: Abril, 2019

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat