Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Abril, 2013
  5. Diversos especialistes de nivell internacional deb...
Anar a l'inici de la pàgina

Diversos especialistes de nivell internacional debatran sobre geologia, mineria i medi ambient a Cardona

Dimarts, 30 d'Abril de 2013 Presentació Congrés Internacional

Cardona ha acollit aquest matí l'acte de presentació del Tercer Congrés Internacional sobre Geologia i Mineria ambiental per l’ordenació del territori i el desenvolupament que se celebrarà a la vila ducal els propers dies 8, 9, 10, 11 i 12 maig.

El Congrés reunirà una trentena d'especialistes i estudiosos provinents de diversos països d'Europa, Amèrica i Àfrica que debatran sobre diversos aspectes relacionats amb la geologia, la mineria i el medi ambient.

La presentació del Congrés ha estat presidida per l'alcalde de Cardona Ferran Estruch, acompanyat de Josep Maria Mata-Perelló, director científic del Congrés; Andreu Galera Director de l'Arxiu Històric Municipal de Cardona i Anna Poza, gerent de la Fundació Cardona Històrica.

L'alcalde Ferran Estruch ha destacat la rellevància que pot tenir el Congrés en el coneixement del patrimoni geològic de Cardona i ha valorat també l'aportació que un esdeveniment d'aquestes característiques pot fer a la projecció de la vila. En aquest sentit, ha volgut agrair especialment la implicació tant de les empreses mineres de la vila, com al sector de la restauració i l'hostaleria la seva col.laboració, així com la participació de les institucions que hi donen suport.

Des de la direcció científica s'ha ressaltat la voluntat que el Congrés aprofundeixi especialment en els aspectes medi ambientals de l'activitat minera i la geologia. Segons ha explicat el Dr. Mata-Perelló el Congrés ha de permetre conèixer experiències i estudis que avalin un tipus d'activitat minera i geològica equilibrada, sostenible i en harmonia amb els medis social i natural.

A més de les prop de 30 ponències i comunicacions acadèmiques que es debatran durant el Congrés, l'organització ha preparat diverses activitats paral.leles per mostrar als assistents el patrimoni geològic de la vila cardonina. A banda de visitar el Parc Cultural de la Muntanya de Sal i realitzar un itinerari geològic per la Vall Salina, també s'organitzaran visites guiades al centre històric, al casal Graells i al castell de Cardona. També està prevista una visita a les instal.lacions que les empreses mineres Salinera de Cardona i ERCROS tenen a Cardona. Els veïns de Cardona podran assistir de públic a les diverses sessions del Congrés de manera gratuïta i caldrà que s'inscriguin el dimecres 8 de maig a partir de les 5 de la tarda a l'Ajuntament.

CLIQUEU AQUÍ PER VEURE EL PROGRAMA DEL CONGRÉS


Tornar a: Abril, 2013

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat