Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Abril, 2013
  5. L'Ajuntament organitza sessions d'educació viària pels escolars de la vila
Anar a l'inici de la pàgina

L'Ajuntament organitza sessions d'educació viària pels escolars de la vila

Dimecres, 10 d'Abril de 2013 Educació per a la mobilitat segura per a nenes i nens

Les regidories de Governació i Educació de l'Ajuntament de Cardona han posat en marxa una campanya d'educació viària adreçada als nens i nenes de la vila per tal d'oferir-los els coneixements bàsics de les normes de mobilitat i fomentar el comportament cívic i les actituds segures en l'ús de l'espai públic.

La campanya consta de diverses sessions que es duran a terme durant els mesos d'abril i maig amb els alumnes d'educació primària i de segon d'ESO de les escoles cardonines. Els curs porta per títol "Educació per a la mobilitat segura per a nenes i nens" i l'impartirà Jaume Vantolra, caporal de la Policia Local de Cardona, seguint el programa educatiu del Servei Català de Trànsit.

El temari de les sessions versarà sobre els següents aspectes:
NENS I NENES AL CARRER: Identificar i entendre els conceptes de risc, seguretat i perill. Reconèixer els diferents espais que ens trobem al nostre voltant, espai de mobilitat dels vianants, espai de joc i espai de mobilitat per als vehicles

EL VIANANT: comprovar quin coneixement inicial tenen els nens i nenes del carrer, les normes i els comportaments. Diferenciar actituds bones i dolentes que es tenen al carrer, coneixement dels espais segurs, insegurs, compartits

ANAR AMB BICICLETA: comprovar quin coneixement inicial tenen els nens i nenes del carrer, les normes i la pròpia bicicleta com a element de transport i esbarjo. Identificar els perills i els riscos que assumeixen al carrer i com els afronten, les conseqüències que pot tenir tot plegat. Identificació dels diferents espais que es trobaran al carrer.

I TU QUÈ FARIES?: treballarà la presa de decisions, en un moment donat, al carrer i s'ensenyarà a valorar i identificar els diferents riscos de la via en relació al comportament.

L'Ajuntament espera que la campanya contribueixi a millorar la seguretat viària al municipi sensibilitzant tota la població i especialment els més joves.


Tornar a: Abril, 2013

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat