Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Abril, 2010
  5. Cardona publica la història de la Creu dels Sants Màrtirs
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona publica la història de la Creu dels Sants Màrtirs

Dimarts, 20 d'Abril de 2010 Portada llibre

L’Ajuntament de Cardona ha recuperat en un llibre la història de la Creu processional dels Sants Màrtirs, un dels elements més preuats del patrimoni religiós de la vila. La publicació de l’estudi, que ha estat realitzat conjuntament per 4 especialistes en història i art sacre, s’ha fet coincidir amb la commemoració del 200 aniversari de la batalla de Sant Quintí que va enfrontar el poble de Cardona amb l’exèrcit de França durant la Guerra del Francès (1808-1812).

La Creu dels Sants Màrtirs està estretament lligada amb aquest episodi històric atès que, el poble de Cardona, en vèncer al nombrós i ben preparat exercit francès, va atribuir la seva inesperada victòria a la intervenció dels Sants Màrtirs. La peça és obra del mestre argenter Olzina que va treballar a la cort del rei Alfons IV el Magnànim i segons els experts constitueix una peça excepcional de l’orfebreria gòtica catalana.

El llibre, que porta per títol “Bella i Solemne. La creu gòtica dels Sants Màrtirs i la Cardona del seu temps”, serà presentat aquest divendres 23 d’abril a les 8 del vespre al Saló de Sessions de l’Ajuntament. Així mateix, i coincidint amb la festivitat de Sant Jordi, l’Ajuntament exposarà, com ja es tradició, la Carta de Poblament de Cardona atorgada pel Comte Borrell II, el 23 d’abril de l’any 986.


Tornar a: Abril, 2010

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat